Carti la reduceri @Facebook

Reduceri la carti online! Cele mai noi si frumoase carti de citit online si cu reduceri bune! Carti online ieftine.

Cauta o carte la reduceri


... sau descopera sutele de recenzii la carti oferite de blogul Reduceri la carti. In biblioteca online gasiti o sumedenie de articole despre carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, beletristica si multe alte carti. Spor la citit!

luni, 16 ianuarie 2017

Altasul Mondial al Vinului - Totul despre vin scrisa de Hugh Johnson


Altasul Mondial al Vinului - Totul despre vin scrisa de Hugh Johnson

Altasul Mondial al vinului - O lucrare complexa, fascinanta prin continutul si structura sa, purtand semnatura Hugh Johnson si Jancis Robinson - la fel de reputati in lumea enologilor ca soiurile Bordeaux si Burgund in cea a a vinurilor.

De ce e vinul atat de special? Partial, pentru ca o buna parte din istoria sa si a omenirii a fost o sursa de consolare si curaj, singurul medicament si antiseptic, singurul antidot pentru sufletele obosite, ridicandu-i pe oameni deasupra conditiei lor triste si umile.

Dar, in acelasi timp, vinul e imprevizibil, valoarea lui variind intr-atat incat nu exista doua recolte si nici doua vii care sa poata da vreodata vinuri identice.

Faptul ca vinul, aceasta licoare de o minunata diversitate, reprezinta sucul fermentat al unui singur fruct, strugurele, este un lucru extraordinar.

Fiecare picatura de vin pe care o bem este compusa din apa de ploaie (in unele zone mai aride, apa de irigatii), recuperata din pamant prin intermediul plantei care sustine strugurii - vita de vie - si in prezenta luminii solare convertita prin fotosinteza in zahar fermentabil, cu putin ajutor de la nuntrientii din sol.

Vinul este mult mai vechi decat istoria comunicata in cronici. El a aparut odata cu civilizatia insasi, in Orientul Apropiat. Dovezile gasit in papirusuri, tablite si morminte egiptene pot umple volume intregi. Omenirea apare pe scena istoriei cu ajutorul unui urcior cu vin.

Epoca vinului, cu radacini identificabile, incepe pentru noi odata cu fenicienii si grecii care au colonizat Mediterana, primii in jurul anului 1100 i.Hr, cei din urma 350 de ani mai tarziu. Abia apoi vinul a inceput sa ajunga in locurile care aveau sa devina patria lui: Italia, Franta si Spania.

Pana la inceputul secolului XVII, vinul s-a aflat in postura bizara de a fi unica licoare salubra si - pana la un punct - depozitabila fara a-si pierde calitatile. Aceasta nu avea rival. In mod normal apa nu era potabila, cel putin in orase. Berea fabricata fara hamei se strica rapid, nu existau bauturile spirtoase si nici cele cofeinizate care par astazi esentiale...

Hartile viticole special realizate, graficele si cronologiile, ilustratiile si fotografiile documentate cu atentie confera statutul de opera de referinta pentru iubitorii de vinuri, iar calitatea hartiei si a tiparului satisfac cele mai pretentioase asteptari.

Hugh Johnson a fost liderul scriitorilor despre vinuri si le-a oferit multe directii noi in cei 48 de ani scursi de la publicarea primei lui carti, Wine. The World Atlas of Wine, Wine Companion, Pocket Wine Book (publicat anual din 1977, cel mai vandut anuar despre vinuri), The Story of Wine si cartea de memorii A Life Uncorked au fost bestselleruri. Abordarea lui unica, serioasa si informata i-a adus admiratia iubitorilor de vinuri. Pasionat si de gradinarit, in 2011 a castigat premiul Garden Media Guilds Reference Book of the Year pentru Trees: A Lifetime Journey. Vanzarile cartilor sale au depasit 16 milioane de exemplare. In 2003, a fost facut Chevalier al Ordre National du Merite de catre presedintele Chirac, iar in 2007 i s-a acordat Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii aduse vinificatiei si horticulturii.

Altasul Mondial al Vinuluieste disponibil la Libris sau / si pe Elefant

libris.ro



Aboneaza-te si primeste pe email cele mai noi carti aparute in magazinele online
primind cele mai mari reduceri la carti. Descopera cele mai frumoase carti de citit online direct in casuta de email.