Lucrarea lui Ion Bulei nu este o prezentare exhaustivă a vieții lui Ferdinand.
Ea reuÈ™eÈ™te însă, cu ajutorul includerii a numeroase surse de mare valoare – corespondență semnată de apropiaÈ›ii lui – să ofere o privire de ansamblu asupra unor momente cheie È™i asupra omului Ferdinand.
Veți afla despre povești de dragoste, temeri, stil de viață și multe alte detalii interesante.
Cititorii vor remarca faptul că adesea liderii politici se duceau la Maria, soÈ›ia lui Ferdinand, mai degrabă decât să vină la el. ToÈ›i cei interesaÈ›i vor descoperi din paginile cărÈ›ii È™i climatul politic È™i economic – nu trebuie uitat faptul că domnia lui Ferdinand a fost scurtă (treisprezece ani), însă cu multe schimbări în Europa, dar È™i pentru România.
„Ceea ce propunem, cu această nouă lucrare, nu este doar un gest de politeÅ£e al istoricului de dincolo de timp (adică este foarte firesc să scriem ÅŸi povestea soÅ£ului după ce am scris povestea soÅ£iei). Ceea ce ne-a interesat a fost să observăm cum, coborând parcă din istoria noastră mai veche ÅŸi din mândria prusacă, Ferdinand al României, produs al istoriei ÅŸi totodată o victimă a ei, exprimă cum nu se poate mai limpede un proces de asimilare. ÃŽn cazul de faţă, asimilarea personajului principal de către mediul peste care i-a fost dat să domnească. Linia dinastică construită de Carol I a fost aÅŸezată de Ferdinand I pe tronul împlinirii naÅ£ionale.”
SperanÈ›e, amărăciuni, patimi, succese È™i eÈ™ecuri, toate sunt de regăsit în paginile volumului „Bunul nostru rege: Ferdinand”.
Cartea Bunul nostru rege: Ferdinand scrisa de Ion Bulei este disponibila la Metero press cat si Libris.